Dil Seçimi
Menü
Sosyal Medya

Endüstriyel Yalıtım

enerji-tesisi-izolasyonu

Enerji, ülkemiz için stratejik bir konudur. Gerek bu husustaki dışa bağımlılığımız; gerekse artan enerji ihtiyacının dengelenmesi hususunda, enerji tüketimi yoğun sektörlerde yalıtım çok büyük önem arz etmektedir. Termik santraller, jeotermal enerji santralleri, petrokimya tesisleri, rafineriler ve kâğıt fabrikaları enerji tüketimi yoğun tesislerin başında gelmektedir. Üretim hattında enerjiyi yoğun bir şekilde kullanan bu bahsettiğimiz endüstriyel tesisler için yalıtımın önem arz etmesinin başlıca sebepleri; çalışma ortamında bulunan kişilerin iş sağlığı ve güvenliği noktasında yoğun ısının risk taşıması ve tesislerin en büyük gider kaleminin enerji olmasıdır. Bu yüzden enerji verimliliği, faaliyet gösterdiğimiz sektörlerde üzerine titizlikle titrediğimiz bir konudur.

Ülkenin kalkınması için yapılan yeni yatırımlar veya mevcut endüstriyel tesislerde enerji verimliğini arttırmamız gerekmektedir. Tüketilen enerji miktarını, çalışma ve ürün/mamül kalitesini engellemeden en aza indirmemiz gerekmektedir. Endüstriyel yalıtım yapan firmalar, bu sorumluluk bilinciyle hareket etmelidir. Enerji verimliliği; hava, ısı, buhar, elektrik kayıplarının önlenmesi, atıkların geri kazanımı ve bunların değerlendirilmesi, ileri teknoloji ile tüketim ihtiyacını indirgeyip, çalışan ve ürün kalitesini düşürmemekle sağlanabilir. Ülkemizdeki endüstriyel tesislerin çalışma prensipleri incelendiğinde; en yüksek enerji verimliliğini, ısı kaybını engelleyerek sağlayabileceğimiz açıkça görülmektedir. Endüstriyel tesislerde yalıtım; sadece enerji verimliliği açısından değil, aynı zamanda çalışma ortamında bulunan kişilerin iş sağlığı ve güvenliği konusunda riski minimuma indirmek için büyük önem taşımaktadır. Proseste enerji verimliliği sağlandığında tesisler için en büyük gider kalemlerinden birisi olan ‘’enerji maliyetleri’’ de düşecektir.

Gerek ülkemiz, gerek faaliyet gösterdiğimiz bu sektörlerdeki kullanılan enerjinin öneminden dolayı, OMC Yapı ailesi olarak endüstriyel yalıtım projelerinde görev almak bizim için ayrı bir sorumluluktur. Endüstriyel yalıtım yapan firmalar arasında en iyisi olmak ise başlıca hedeflerimizdendir. Ülkemiz sınırları içerisinde birçok jeotermal enerji santrali, termik santral ve gıda fabrikası izolasyon işlerini anahtar teslim başarı ile tamamlamanın haklı gururunu yaşamaktayız.

Yalıtım, endüstriyel tesislerde sıcak ve soğuk akışkanın geçtiği tüm hat ve ekipmanlara yapılmaktadır. Enerji tüketimi yoğun; petrokimya, çimento, kağıt, gıda, tekstil, demir-çelik, vb. sektörlerde bulunan endüstriyel tesislerde izolasyon özellikle buhar hatları, kızgın yağ hatları, sıcak su hatları, kazan, baca, evaporatör, eşanjör, tank vb. boru hatlarına ve ekipmanlara yapılmaktadır. Aynı şekilde; sadece sıcak hatların değil, azot, karbondioksit vb. akışkanların bulunduğu boru ve ekipmanlar için de soğuk izolasyon uygulanmaktadır. Soğuk izolasyon uygulamalarında amaç; yoğuşmayı, buzlanmayı (karlanma) önlemek ve boru hattının ya da ekipmanın içindeki akışkanın ısınmasını engellemektir.

Faaliyet alanımızda olan endüstriyel izolasyon işlerimiz;

Boru izolasyonu,

Kazan izolasyonu,

Tank izolasyonu,

Türbin izolasyonu,

Eşanjör izolasyonu,

Reaktör izolasyonu,

Vana yalıtım ceketleri, 

Türbin yastık ceketleri,

Armatür ve Fittings izolasyon ceketleri, (pislik tutucu, filtre, redüksiyon, tee...)

Özel ekipman izolasyon ceketleri; Kazan kapağı, menhol, fırın ısı kayıplarının önlenmesi amaçlı ceket tipi izolasyonlar.

OMC İzolasyon İşleri Sunumumuz (İndirmek İçin Tıklayınız) 

TEKNİK BİLGİLER

Endüstriyel İzolasyon Nasıl Yapılır? (İndirmek İçin Tıklayınız) 

Optimum Boru İzolasyon Kalınlıkları (Görmek İçin Tıklayınız)

ANAHTAR TESLİM ENDÜSTRİYEL İZOLASYON PROJELERİMİZDEN GÖRSELLER; 

2020 TANITIM SUNUMU (Gözat)
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Tamam